Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 90075317, nina.mathisen@tromso.kommune.no, Torbjørn Ingvaldsen, 900 75317 (Kontor Rådhuset), torbjorn.ingvaldsen@tromso.kommune.no (Leder Den Kulturelle Skolesekkene i Tromsø)
JEG!
Produksjonsliste
Program

JEG!

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

BESTILLINGSTILBUD

Jeg! er et møte på 45 minutter med den prisbelønte tegneren og forfatteren Svein Nyhus. Han kommer med tusjtavle og bilder på minnepinne og tegner og forteller for og med barna. Han leser også fra Jeg!, en bildebok for små filosofer om det å være menneske tvers igjennom. Svein lærer dessuten bort fortellerknep og inspirerer til kreativ lek og diktning.

Opplegget krever ingen forberedelser og passer for alle. Svein Nyhus (født 1962 i Tønsberg) har blant annet samarbeidet med sin kone, forfatteren Gro Dahle, om flere alvorlige allalderbøker. Hans egne bildebøker formidler ofte undring i enkelt, men likevel rikholdig språk. Han har tegnet for barn siden 1995, både alene og med tvillingbroren Egil.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Svein Nyhus

Om kunstner / utøver / gruppe

Svein Nyhus er en av Norges fremste illustratører og barnebokforfattere. Han er godt kjent for samarbeidet med kona si, forfatteren Gro Dahle, om flere allalderbøker med alvorlige, psykologiske og symbolske motiver. Mange av hans
egne bildebøker formidler eksistensiell undring i et enkelt språk og med et utradisjonelt handlingsforløp. Svein er født i 1962 i Tønsberg og utdanna ved SHKS/KHiO 1981-1985. Siden 1995 har han skrevet 15 egne titler. I tillegg til sine egne og Gros bøker, har han illustrert Andre Bjerkes klassiske «Moro-vers», Märtha Louises bok om kronprins Olav og Ylvis’ populære «Hva sier reven?». Flere av bøkene er prisbelønt. I 2014 fikk Svein og tvillingbroren Egil Teskjekjerringprisen for barneforestillingene sine.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Svein_Nyhus - Privat bilde nettside.jpg
Litteratur / Forfatterbesøk, Visuell kunst
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kultur i Troms:Mona Aas Johansen, tlf. 77 78 86 56
mona.aas.johansen@tromsfylke.no
Hanne Mikalsen, tlf: 77 78 86 64
hanne.mikalsen@tromsfylke.no
Kontaktperson utøver
Programlengde
45
Maks publikumsantall
50
Arena / rom
klasserom, auditorium, bibliotek etc.
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Produsent:
Svein Nyhus
Medvirkende
  • Svein Nyhus (Forfatter og Illustratør)