Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
Ambulance
Produksjonsliste
Program

Ambulance

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

En rå, førstepersons dokumentasjon av den siste krigen i Gaza, sommeren 2014.

Mohamed Jabaly er en ung mann fra Gaza. Når en ny krig er på randen til å starte i hjembyen, bestemmer han seg for at han ikke kan sitte å vente og være redd. Han vil dokumentere hva som skjer i byen under blokade og henger seg på et ambulanseteam den samme dagen som krigen bryter ut.

Det finnes mange reportasjer og nyhetsartikler som omhandler Gaza, men ingen av dem viser de personlige historiene som ligger bak statistikken. Denne filmen er en historie om hvordan det er å være menneske under krig og om hvordan ambulanseteamet setter seg selv i fare for å hjelpe andre. Vi følger filmskaperen, en ambulansesjåfør og dens mannskap rundt i Gaza gjennom den 51 dager lange krigen. Filmen har blitt vist på mange internasjonale filmfestivaler og på NRK

I denne produksjonen kommer Mohamed og en assistent til skolen. Etter en kort presentasjon viser de filmen for elevene. Det er viktig at skolen har tilfredsstillende utstyr for å vise filmen. Etter filmvisningen blir det en halv time Q&A og diskusjon rundt filmen sammen med Mohamed.

Etter en pause blir klassen delt i to. Den ene gruppen vil ha en live skype-samtale med studenter i Gaza, og de vil ha anledning til å snakke med dem og stille dem spørsmål. Den andre gruppen vil se en VR-film (hvor vi bruker VR-briller til å vise frem Gaza) og de vil besøke en audiovisuell installasjon i form av en Gaza-ambulanse hvor  det visers film på vinduene, og elevene får være med på en uttrykning hvor man raser gjennom Gazas gater. Etter dette bytter gruppene slik at alle får delta på alle stasjonene.

Dagen avsluttes og oppsummeres i fellesskap hvor hele klassen og Mohamed er sammen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Mohamed Jabaly / Jab Film

Om kunstner / utøver / gruppe

Mohamed Jabaly er en filmskaper og kunstner fra Gaza. I Gaza jobbet han med foto, film og kunst og ledet flere kurs og workshops for barn og unge i disse feltene.

Mohamed har bodd i Norge siden 2014 da han reiste til Tromsø for å delta på ungdoms filmfestivalen NUFF i regi av Tvibit.

Han ble sittende fast i Norge da grensen til Gaza stengte under hans Tromsø-opphold. Heldig vis hadde han med seg alt råmaterialet han hadde filmet under den siste krigen, der han hadde fulgt et ambulanseteam som jobbet dag og natt med å hjelpe sivile som ble rammet. I løpet av to år i Tromsø ferdigstilte han filmen, Ambulance, med hjelp av lokale produsenter og hjelpere. Dette resulterte i en prisbelønnet film som har gått på flere store nasjonale og internasjonale TV-kanaler og blitt vist under et stort antall festivaler verden over.

Nå bor Mohamed i Kabelvåg der han studerer ved Nordland Kunst og Filmskole i tillegg til å jobbe med sin nye dokumentarfilm som nå er i produksjon.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Ambulanse i Gaza
Ambulance plakat
Mohamed Jabaly - winner of the Feature Documentary Award at the One World Media Awards

Video/Lyd

Film
Trinn: 8 - 10
Turnéplan: Ambulance 2018
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Torbjørn Ingvaldsen og Nina Mathisen
Telefon. 777 90575
Epost: dks@tromso.kommune.no
Kontaktperson utøver
Mohamed Jabaly
​​​​​​​Artist & Filmmaker 
+47 461 36 571
meljabaly@gmail.com
Mjabaly.com | Ambulancegazafilm.com
Programlengde
ca 3 timer
Maks publikumsantall
25
Arena / rom
På skolen
Merknad
Filmen hadde 15- års aldersgrense under visningen på TIFF.
Filmen er ikke vurdert av medietilsynet men filmen inneholder nærgående og/eller realistiske skildringer av krig/katastrofe.For å vise filmen trengs - prosjektør med lerret og mulighet for HDMI-tilkobling.
Evt. en storskjerm 72 tommer min.
Laptop som kan kobles til prosjektør/storskjerm.
Lydandlegg
Internettforbindelse for oppkobling av Skypeforbindelse med Gaza.
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune