Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
DIY- Redesign
Produksjonsliste
Program

DIY- Redesign

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

DIY redesign gir innblikk i sømfaget og hvordan skaffe sin egen klesstil uten å kjøpe nytt, og ikke støtte "fast fashion" som som ønsker at vi skal  kvitte oss med klærne fort slik at vi  kjøper nytt.

Elevene redesigner en overdel. De blir kjent med begreper som resirkulering, gjenbruk og redesign. De får inblikk i hvordan fornye sin garderobe uten å kjøpe nytt. Elevene tar med seg 2 til 3 brukte overdeler som utgangspunkt. Det kan være en t-skjorte, skjorte, genser, singlett eller en hettegenser. De klipper plaggene fra hverandre feks. de klipper av ermer, hette, nedre eller øvre del av overdelen eller halsutrigning, for så å montere delene sammen til en ny overdel. Vi dekorerer med tekstilmaling, knapper og bånd. Elevene får en kort gjennomgang i hvordan symaskinene virker.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Charlotte Nilsen
  • I samarbeid med: Charlotte Nilsen, Den kulturelle skolesekken, Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Charlotte Nilsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Charlotte Nilsen bor og arbeider i Tromsø. Hun har svennebrev i kjole og draktsyer faget.

 Hun er også utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun har tatt hovedfag. Hun har drevet med redesigning av klær i mange år under firmanavnet Feil farge. Charlotte Nilsen har hatt separatutstilling og deltatt på flere kollektivutstillinger. Hun har sin egen kleskolleksjon tivoli Redesign og gitt ut boken ?tivoli Redesign? på Marg forlag. Charlotte Nilsen holder også kurs i redesign både gjennom Kunstskolen og i egen regi. I 2016 startet hun kunstprosjektet Gjenbruksrevolusjonen, som er en parade/demonstrasjonstog med paroler og kamprop der publikum er med å demontrerer mot Stor samfunnets overforbruk- bruk og kast mentalitet.


Medvirkende

  • Charlotte Nilsen
  • Charlotte Nilsen (Kunstner/designer)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Redesign av bomullsoverdel
Foto: Kunstskolen
Blokktrykk på skjorte
Foto: Kunstskolen
Håndsøm
Foto: Kunstskolen
Visuell kunst / Kunsthåndverk
Trinn: 7 - 7
Turnéplan: DIY- Redesign
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Britt Hennie Halvorsen, DKS koordinator for visuell kunst, tlf. 77 79 16 20.E-post: britt.hennie.halvorsen@tromso.kommune.no
Kontaktperson utøver
Charlotte Nilsen, tlf: 93 60 85 59.E-post: charnilsen@gmail.com
Programlengde
5 timer (09.00-14.00)
Arena / rom
Kunstskolen (Kysten), Strandveien 95, 9006 Tromsø
Er workshop
Ja
Workshop
Elevene tar med seg 2 til 3 brukte overdeler som utgangspunkt. Det kan være en t-skjorte, skjorte, genser, singlett eller en hettegenser.
Merknad
Info. møtet om DKS verkstedene for skoler i høstsemesteret torsdag 7.september og tirsdag 13.mars -18 for skoler i vårsemesteret . Møtet er fra 15.00-16.00. Møtet finner sted på Kunstskolen (Kysten), Strandveien 95 (Kysten).
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Charlotte Nilsen (Kunstner/designer)