Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
Samisk doudji
Produksjonsliste
Program

Samisk doudji

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Elevene skal, gjennom å lage en fisk med kråkesølvpynt, bli kjent med en gammel sjøsamisk håndverksteknikk, riebangolli - kråkesølvdekor. Materialet som brukes er ullstoff, perler og kråkesølv. Elevene vil gjennom en mini-utstilling bli kjent med samisk kultur.
Ideen er at  elevene får lage et anheng, og målsetningen er at elevene skal ha en god opplevelse av å selv skape noe som har samisk design. Opplegget er noe alle kan lykkes med. 

Jorunn Løkvold vil fortelle  kort om samisk kultur og spesifikt om samisk håndverk, 10 min. Kursholder gjennomgår dagens praktiske arbeid, hver elev får en boks med materialer, som er gjort klart på forhånd. Kursholder har med seg alt av utstyr som trenges under opplegget. Arbeidsteknikken går ut på å lære å montere kråkesølv som dekor og sy en fisk.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Jorunn Løkvold
  • I samarbeid med: Den kulturelle skolesekken i Tromsø kommune og Kunstskolen, Fagsenter for visuell kunst i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Jorunn Løkvold

Om kunstner / utøver / gruppe

Jorunn Løkvold er duojár - samisk håndverker, og har fagbrev i tekstilduodji. Hun er for tiden ansatt i 3-årig stipendiat stilling ved Norsk håndverksinstitutt, med fagområde kråkesølvdekor. Løkvold har grunnutdanning som førskolelærer/barnehagelærer og har tidligere gjennomført et opplegg Duodji-samisk handverk for Troms fylke/Den kulturelle skolesekken, da for Riddu Ri??u-festivalen. Hun har også gjennomført duodjikurs for barn gjennom NODA og under Riddu Ri??u-festivalen i 2016.


Medvirkende

  • Jorunn Løkvold
  • Jorunn Løkvold (Samisk håndverker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Samisk veske/ bursa
Foto: Jorunn Løkvold
Samisk veske /bursa
Foto: Jorunn Løkvold
Visuell kunst / Kunsthåndverk
Trinn: 7 - 7
Turnéplan: Samisk doudji
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
DKS koordinator for visuell kunst: Britt Halvorsen, 77 79 16 20, e-post: britt.hennie.halvorsen@tromso.kommune.no . Kunstner: Jorunn Løkvold, e-post: jorunnlokvold@gmail.com
Programlengde
5 timer, (09.00-14.00)
Arena / rom
Kunstskolen (Kysten), Strandveien 95, 9006 Tromsø
Er workshop
Ja
Merknad
Info. møtet om DKS verkstedene for skoler i høstsemesteret torsdag 7.september og for skoler i vårsemesteret tirsdag 13. mars -18. Møtet er fra 15.00-16.00. Møtet finner sted på Kunstskolen (Kysten), Strandveien 95 (Kysten).
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Jorunn Løkvold (Samisk håndverker)