Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
Omvisning på Nordnorsk kunstmuseum
Produksjonsliste
Program

Omvisning på Nordnorsk kunstmuseum

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Vår faste samling ble hengt opp i sin nåværende form i 2010, med hovedvekt på historiske malere som Adelsteen Normann, Francois-Auguste Biard, Gunnar Berg og Peder Balke. Nå har tiden kommet for fornyelse av hvordan vi presenterer samlingen.  

I løpet av høsten 2017 vil vi skape en ny, helhetlig opplevelse av Nordnorsk Kunstmuseums faste samling, som nå inkluderer over 2200 verker i et stort spenn av teknikker, kunstformer og perioder. Museet ønsker å gjøre tilgjengelig en større del av vår felles kulturarv for både lokalbefolkningen og tilreisende, og vi skal derfor utvide arealet med én etasje og justere romløsningen, for å gi besøkende en enda bedre opplevelse. Den nye utstillingen vil derfor utvides til både andre og tredje etasje, og skal være en dynamisk og levende arena for både historisk kunst og samtidskunst, og være i kontinuerlig utvikling. Vi vil den skal fungere som en møteplass for eksperimentering, refleksjon og lek, for både store og små.

For å gi noen smakebiter fra den nye utstillingen, så vil utvalget favne både gamle «gullkorn» og nyervervelser. Av de gamle, historiske «gullkornene» vil blant annet François-Auguste Biards Kamp med isbjørner (1839), Anna-Eva Bergmans Cap Noir (1977) og Iver Jåks’ Skulptur Nr.1 (1989) være representert. Av helt nye og sjeldent fremviste kunstverk, vil vi blant annet vise kunstnergruppen AES+F sitt fotografi The Feast of Trimalchio (2010), Alf Salos Soltegn (2006) og Ingunn Utsis Båra bær steinen (1987). Det er viktig for museet at utvalget i den nye faste samlingen skal være dynamisk og i kontinuerlig utvikling og forandring, slik at utstillingen hele tiden kan skape nye samtaler og opplevelser rundt kunsten. Vi ønsker gjennom nymonteringen å gi kunstopplevelser som beveger og begeistrer, som skaper debatt og stimulerer til utvidet kunnskap om visuell kunst og nordnorsk mangfold. 

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til den nye faste samlingen i oktober 2017!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Nordnorsk kunstmuseum

Om kunstner / utøver / gruppe

Nordnorsk Kunstmuseum er landets nordligste kunstmuseum. Museet ble etablert som en stiftelse i 1985. Museet legger spesiell vekt på å samle, dokumentere og synliggjøre kunst og kunsthåndverk med tilknytning til Nord-Norge, fra 1800-tallet og til samtiden. I dag består samlingen av nesten to tusen verker, i forskjellige medier som maleri, skulptur, grafikk, fotografi, video, tekstil og kunsthåndverk. Et utvalg fra den faste samlingen vises i hele annen etasje.  Nordnorsk Kunstmuseum viser også skiftende utstillinger med varierende tematikk.

Multimedia og vedlegg

Bilder

AES+F.
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Alf Salo
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Anna-Eva Bergman
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
François-Auguste Biard
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Ingunn Utsi
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Iver Jåks
Foto: Nordnorsk kunstmuseum
Visuell kunst
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS Tromsø
E-post: dks@tromso.kommune.no
​Telefon: 777 90575 
Programlengde
45 min
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Nordnorsk Kunstmuseum
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune