Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
NOSO: Stumfilmkonsert: Gullfeber, bestillingstilbu...
Produksjonsliste
Program

NOSO: Stumfilmkonsert: Gullfeber, bestillingstilbud 7.-10. tr

Det er en glede for DKS å invitere til NOSOs åpningskonsert for høsten! Orkesteret åpner i kjent stil med en historisk filmkomedie tilsatt liflige orkesterklanger. Velkommen til Charlie Chaplins mesterverk servert med spill levende tonefølge i sinfonietta-format. Konserten er et samarbeid med TIFFs Stumfilmdager.

Det er en helt spesiell opplevelse å sitte i salen og se på en klassisk stumfilm mens et helt orkester følger filmens tempo og humørsvingninger, mens filmrullen stadig haster videre. Med Gullfeber demonstrerer Chaplin sin fantastiske evne til å skape humor ut av de mest fortvilte situasjoner - noe som har resultert i noen av filmhistoriens mest tragikomiske øyeblikk. Hvem kan vel glemme scenen der vagabonden Charlie og Store-Jim bare har en utgått støvel å dele til høsttakkefest-middagen? Eller den legendariske brøddansen Charlie utfører i en drømmesekvens etter at hans utkårede har sviktet ham? 

På denne tiden var Chaplin klar over hvor viktig det var at filmene hans ble akkompagnert fra orkestergraven med musikk som avspeilte og underbygde handlingen i filmen. Han komponerte også en del selv. Som regel var det pianister som spilte når filmene ble vist, men til denne forestillingen mønstrer vi hele 15 musikere, under ledelse av Jens Troester til å yte Timothy Brocks Gullfeberarrangementer fra 2007 fortjent rettferdighet.

   

Lærerveiledning

Studieark Gullfeber

Forfatter: Tonje Hardersen og DKS
Klassetrinn: 7. - 10. trinn
Fag: Mediefag, Kunst og håndverk, Samfunnsfag, Engelsk og Musikk
Tema: Historie, kunst, politikk og samfunn

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Nordnorsk opera og symfoniorkester
  • I samarbeid med: Stumfilmdager i Tromsø 

Om kunstner / utøver / gruppe

Et godt stykke nord for polarsirkelen finner du verdens yngste og nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon - Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (Arctic Philharmonic).

Siden opprettelsen i 2009 har de blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner. Hvert år setter de opp ca. 140 opera- og konsertproduksjoner, og de veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Det betyr at de i løpet av en sesong kan treffes i alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester. Orkesteret spiller fast i de to byene Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane. Førstedirigent for symfoniorkesteret er Christian Lindberg. Kunstnerisk leder for kammerorkesteret  er Henning Kraggerud. Kunstnerisk leder for sinfoniettaen er Øyvind Bjorå.


Medvirkende

  • Nordnorsk opera og symfoniorkester
  • Stumfilmdager i Tromsø
Musikk, Film, Annet
Trinn: 7 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS Tromsø 
Epost: dks@tromso.kommune.no
Telefon: 777 90 575 
Programlengde
1 t 24 min
Arena / rom
Kulturhuset
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Stumfilmdager i Tromsø