Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
Skriveverksted med Monika Steinholm
Produksjonsliste
Program

Skriveverksted med Monika Steinholm

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hvor kommer ideene fra, og hvordan kan vi trene oss opp til å bruke ting vi ser rundt oss hver dag når vi skal lage en historie? Hvor og hvordan kan man samle ideer? Ingenting er originalt, men ved å samle ideer og inspirasjon fra bøker, TV, spill, folk og omgivelser, kan man skape noe unikt og eget.
Gjennom samtale og kreative øvelser får elevene kjenne på hva som gjør en tekst spennende, levende og interessant.Elevene får utvikle egne litterære karakterrer og jobbe med forskjellige deler av en historie.

Med utgangspunkt i egne tekster, ønsker forfatteren å formidle veien fra idé til ferdig tekst. Hvordan jobber en forfatter og hvordan blir en bok til? Ikke bare bøker, men også film og serier kan brukes som eksempel på hvordan ting kan gjøres, og det forteller Monika Steinholm også noe om.

Lærerveiledning

Det er topp om om lærerne ber elevene være nysgjerrige og komme med spørsmål under verkstedet.Om noen har spørsmål i etterkant av verkstedene, er forfatteren tilgjengelig for det.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Monika Steinholm (f. 1983) bor i Tromsø. Hun har tatt en toårig forfatterutdanning ved Universitetet i Tromsø, i tillegg til delemner innen litteraturvitenskap. Hun debuterte med ungdomsromanen Fuck verden i 2015. Romanen ble nominert til Trollkrittet og anbefalt av nominasjonsjuryen til Uprisen. Oppfølgeren Nærmere kommer vi ikke utkom i 2016, og hennes tredje ungdomsbok, Under snøen, forventes utgitt i løpet av høsten.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Monika Steinholm
Foto: Martin Grimsbo
Litteratur
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Litteratur
Fuck verden, Schibsted 2015
Nærmere kommer vi ikke, Vigmostad & Bjørke 2016
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Monika Steinholm