Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
Fantastisk fantasy - verksted med Elisabeth Øvrebe...
Produksjonsliste
Program

Fantastisk fantasy - verksted med Elisabeth Øvreberg

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hvem har ikke drømt om å kunne fly, lese tanker, ha overnaturlige evner eller å være den utvalgte helt/heltinne på et spennende oppdrag? I fantasysjamgeren kan du oppleve nettopp dette. Sjangeren har vokst seg stor de siste årene, ikke bare i litteraturen, men den har også inntatt filmlerretet.Dagens ungdom har vokst opp med et nært forhold til fantasy, bare tenk på Harry Potter som har gjort det stort både som bokserie og film.

I løpet av en skoledag skal elevene få et innblikk i fantasyens fantastiske verden, og de vil også få mulighet til å skape et eget fantasyunivers som ikke sier nei til drager, hekser, supersanser og det overnaturlige. Leselyst, kreativitet og skriveglede som ikke setter noen grenser vil prege dette heldagskurset. Elisabeth Øvreberg skal røpe sine skrivetips, samt inspirere og hjelpe elevene med kreativ skriving. Elevene får lov til å slippe fantasien løs, og de vil også få oppleve at det finnes en sjanger som bryter alle regler, som lar fantasien bli til virkelighet.

Lærerveiledning

Kurset krever ikke for/etterarbeid for lærere eller elever.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Elisabeth Øvereberg er utdannet journalist og debuterte som fantasyforfatter høsten 2015 med romanen Blodets galskap som er første bind i fantasyserien Nattjegerne. Boka hadde en fantastisk mottakelse blant voksne og ungdom. Blodets galskap var blant bøkene som ble anbefalt av nominasjonsjuryen for Uprisen 2016. Blodets hevnere; Nattjegerne 2, kom høsten 2016 og forfatteren er i gang med å skrive siste og avsluttende bok i serien.
Til daglig jobber Elisabeth som forskningsjournalist, foreleser ved Det helsevitenskapelige fakultet, UiT.

Forfatteren har erfaring fra skriveverksted for elever på 8. trinn våren 2017. Hun har god kontakt med u gdommene og synes det er inspirerende og gøy å holde skriveverksted.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Elisabeth Øvreberg
Foto: Marit Olsvik Opshal
Litteratur
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Litteratur
Blodets galskap ; Nattjegerne 1 (2015)Blodets hevnere ; Nattjegerne 2 (2016)
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Elisabeth Øvreberg