Tilbake

There is a Noise (Freya Sif Hestnes og Marina Popović)

“Husker du noe av det?” er utgangspunktet for denne forestillingen. Fra dagboken til en 16 år gammel farmor i 1945, til et barns flukt fra krig i Sarajevo og til Norge i dag undersøker THERE IS A NOISE hvordan en personlig historie kan ses i en større kollektiv historiefortelling og mulighetene for å relatere til den. Vi inviterer publikum til å sitte med oss rundt et dekket bord, mens vi serverer nystekte vafler og historier.

THERE IS A NOISE inviterer inn til et minne, og undersøker gråsonen mellom det man vet er sant, det man har hørt og det man så vidt kan huske gjennom akkurat den ene spesielle lukten. Det fremhever det komplekse i å bære en krigshistorie med seg som ung, og deler forvirringen og rastløsheten som det å forlate et hjem i ung alder innebærer.

Freya Sif Hestnes og Marina Popović startet sitt kunstneriske samarbeid på Akademi for Scenekunst, hvor begge ble uteksaminert i 2016, henholdsvis som scenograf og skuespiller. Gjennom felles interesse for hukommelse, identitet og den enkeltes plass i det kollektive, undersøker de dokumentarisk materiale som utgangspunkt for komposisjon og sanselige rom. Lyddesigner og musiker Marianna Sangita Røe ble invitert til å skape et taktilt lydbilde som en fysisk og romlig manifestasjon. Samarbeidet de tre i mellom fortsetter i framtidige prosjekt. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Freya Sif Hestnes og Marina Popović
  • Idé/opplegg: Tekst, idé og produksjon: Freya Sif Hestnes og Marina Popović
    Utøvere: Freya Sif Hestnes og Marina Popović
    Lyddesign: Marianna Sangita Røe

Publikumskommentarer