Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Min Skoledag
Produksjonsliste
Program

Min Skoledag

Intensjonen bak dette filmverkstedet er å lage kreativ dokumentarfilm med et ungdomsskoletrinn om sin skolehverdag. Elevene vil stå for filmen som blir laget, gjennom idéutvikling, rollebesetning, gjennomføring av opptak til ferdig redigert film.

MIN SKOLEDAG tematiserer identitet, tilhørighet og utdannelse med film som verktøy. Hva foregår i livet hos gutter og jenter fra første skoletime til skolebussen kjører hjem? Hvilket fag er best likt? Hvilke aktiviteter gjør gutter og jenter i friminuttene? Hva er elevenes tanker om utdannelse og fremtiden sin? 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Filmveksthuset Tvibit
  • Idé/opplegg: Elevene vil gå gjennom et 5 dagers undervisningsforløp fra idé til ferdig opptak på skolen hvor det vil arbeides gruppevis og individuelt. Først, en felles introduksjon til dokumentarfilm hvor instruktørene går gjennom idéutvikling, dramaturgi, planleggingsfase, tips og tricks rundt opptak, om fagfunksjonene, gruppearbeidsdynamikk og filmutstyret.Deretter vil elevene deles inn i små filmcrew som jobber med å planlegge scener som skal ha en rød tråd om skoledagen deres. Elevene bestemmer selv hvilke fagfunksjoner de skal jobbe som; produsent, regissør, fotograf, klipper og aktør. Filmen skal bestå av dokumenterte individuelle opplevelser fra samme skoledag, hvor elevene individuelt får ansvar for å bruke kamera/lyd/egne smarttelefoner på sin personlige måte i skoletimer og friminutt.Filmen klippes i løpet av 2 helgedager på Filmveksthuset Tvibit i Tromsø. På forhånd av dette skal 4 elever som ønsker å få spesial kompetanse i dette bli plukket ut.Undervisningen vil omhandle filmredigering; historiefortelling, effekter, musikklegging, fargekorrigering. De 4 elevene vil jobbe sammen får å ferdiggjøre én ferdig dokumentarfilm basert på materiale fra alle gruppene.Skole-premièren vil foregå i kort tid etter ferdigstillelsen av filmen. Det vil være åpent for resten av skolen til å delta her, og vi vil trekke frem klipperne til samtale rundt den ferdige filmen etter visningen. 

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

Film
Trinn: 9 - 9
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune
Medvirkende
  • Espen Nomedal (Instruktør)