Tromsø kommune
Postadresse: Kultur og idrett,
Besøksadresse: Rådhuset, 9299 Tromsø
Kontaktperson:Nina Mathisen, 77791642, 77790575, nina.mathisen@tromso.kommune.no
Ishavsblod - bestillingstilbud for 8.-10. trinn
Produksjonsliste
Program

Ishavsblod - bestillingstilbud for 8.-10. trinn

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Etter 200 år med norsk selfangst, satte regjeringen strek i 2015. Fra nå av var det ingen som fikk subsidier til å drive med dette. Ei enslig skute satte likevel kurs mot Vestisen, på det som kanskje ble Norges siste selfangstsesong.

ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE er en arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet. Selv om omgivelsene er rå, er samholdet varmt, og vi presenteres for et sjarmerende persongalleri - som den værbitte kaptein Bjørne, den skjønne skårungen Håkon, og entusiasten Espen som har tatt vare på sin bestefars ullundertøy i håp om å en gang bli like kul og tøff som gamlegutta.

ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE er en hjertlig hyllest til en utdøende kystkulturs svanesang, med et country-inspirert soundtrack som understreker hvem vi her har med å gjøre: Havets cowboyer.


Regissør kommer for å vise filmen og fortelle om den kreative prosessen bak - fra idé til premiere.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: KOKO FILM AS

Om kunstner / utøver / gruppe

Gry Elisabeth Mortensen og Trude Berge Ottersen har begge bakgrunn fra Visuelle Kulturstudier ved Universitetet i Tromsø. De gjør både egne produksjoner og internasjonale co-produksjoner. Gry har solgt begge de to filmene hun regisserte, Doing the Norway (2010) og Eagle Boy (2013), til NRK, vist de på over 60 filmfestivaler og vunnet priser. Hun har de siste årene jobbet som filmkonsulent på Filmveksthuset Tvibit og på ulike oppdrag som prosjektleder. Trude regisserte i 2010 filmen Uncle Johs still has a farm som ble vist på en rekke internasjonale filmfestivaler. Før oppstarten av Koko Film jobbet hun som produsent og prosjektleder hos Jabfilm, og som frilansfotograf, medielærer og kursholder.

Begge har bred erfaring med formidling til ungdom, og har vært på flere DKS-turneer rundt om i landet bla. gjennom Filmveksthuset Tvibit.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Sealers_1.jpg
Foto: KOKO FILM AS
Sealers_still.jpg
Foto: KOKO FILM AS

Video/Lyd

Film
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
DKS Tromsø Kommune:
E-post: dks@tromso.kommune.no
Tlf: 77 79 05 75
Programlengde
2 timer
Maks publikumsantall
80
Arena / rom
På skolen
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Tromsø kommune