Tilbake

DIY ( do it your self) redesign

Elevene redesigner en overdel. De blir kjent med begreper som resirkulering, gjenbruk og redesign. De får inblikk i hvordan fornye sin garderobe uten å kjøpe nytt.

Elevene redesigner et plagg. De blir kjent med begreper som resirkulering, gjenbruk og redesign. De får inblikk i hvordan fornye sin garderobe uten å kjøpe nytt. Elevene tar med seg 2 til 3 brukte overdeler som utgangspunkt. Det kan være en t-skjorte, skjorte, genser, singlett eller en hettegenser. De klipper plaggene fra hverandre feks. de klipper av ermer, hette, nedre eller øvre del av overdelen eller halsutrigning, for så å montere delene sammen til en ny overdel. Vi dekorerer med tekstilmaling, knapper og bånd. Elevene får en kort gjennomgang i hvordan symaskinene virker.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Charlotte Nilsen
  • I samarbeid med: Charlotte Nilsen, Den kulturelle skolesekken, Kunstskolen, avd. for visuell kunst ved Kulturskolen i Tromsø kommune
  • Idé/opplegg: Charlotte Nilsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Charlotte Nilsen bor og arbeider i Tromsø. Hun har svennebrev i kjole og drakt syer faget.

Hun er også utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun har tatt hovedfag. Hun har drevet med redesigning av klær i mange år under firmanavnet Feil farge. Charlotte Nilsen har hatt separatutstilling og deltatt på flere kollektivutstillinger. Hun har sin egen kleskolleksjon tivoli Redesign og har nettopp gitt ut boken ”tivoli Redesign” på Marg forlag. Charlotte Nilsen holder også kurs i redesign både gjennom Kunstskolen og i egen regi.

For mer info. se www.redesignkafe.com

Publikumskommentarer