Tilbake
Kunstskolen
Kunstskolen
Kunstskolen
Kunstskolen

Animasjonsverksted

Animasjonsverkstedet vil gi innføring i diverse teknikker innenfor klassisk og direkte animasjon.  Det vil være 7 arbeidsstasjoner, der 4 er data, og de andre er tradisjonell, direkte animasjon: Pixelation, siluett (multiplan glassbord), plastelina/objekt animasjon (scene i kasse med horisont).

Det er et mål at elevene skal ha fått grunnleggende ferdigheter og kunnskap om forskjellige animasjonsteknikker, og at de vil bli inspirerte til å jobbe videre med animasjon. De skal gjennom kurset erfare hvordan animasjon kan brukes som en uttrykksform, både innenfor nye, digitale, kommersielle medier, innenfor et bredt spekter av yrkesvalg, og som et personlig uttrykk innenfor segmentene kunst og kultur.

Elevene vil i forkant  av DKS verkstedet og i samarbeid med kontaktlærer, få en oppgave / forberedelse .

På verkstedet skal elevene nå bruke det forberedte materialet og jobbe videre med dette på de forskjellige stasjonene. Elevene rullerer mellom de aktuelle stasjonene, med 45 min på hver stasjon.

De ferdige animasjonene vil bli publisert på Youtube

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tromsø kommune
  • Kunstnere/grupper: Atelier E2
  • I samarbeid med: Atelier E2, Den kulturelle skolesekken, Kulturskolen i Tromsø kommune, avd. for visuell kunst (Kunstskolen)
  • Idé/opplegg: Elin Fagertun 

Om kunstner / utøver / gruppe

Elin Fagertun er utdannet grafisk formgiver og animatør. Hun har jobbet innenfor visuell kommunikasjon, som illustratør (bla .Nisse Noppes Juleeventyr), scenograf og i div. kunstprosjekter. Elin jobbet 2 år på Atelier Nord i Oslo; et elektronisk kunst-verksted, der hun startet og hadde ansvar for animasjons-avdelingen. Hun har hatt div workshops, animasjons-verksted for Asker Kulturskole, og har jobbet i DKS for Kulta i Tromsø. Elin har jobbet i en årrekke på NRK tv, også som rettsaktegner for NRK Dagsrevyen.

Publikumskommentarer